logo
Menu Menu sluiten

Tips voor het kopen van een tweedehands iPad

We kopen met z’n allen steeds vaker tweedehands producten, ook apparatuur zoals bijvoorbeeld Apple iPads. Dat doen we zowel online via allerlei verkoopplatforms als in fysieke winkels. Steeds meer winkels bieden je de keuze uit nieuwe en tweedehands iPads.

Dat is een goede ontwikkeling natuurlijk want door een tweedehands iPad te kopen draag je op diverse manieren bij aan een beter milieu. Door een hergebruikte/tweedehands iPad te kopen zijn er minder grond- en hulpstoffen nodig. Maar er wordt ook minder verpakking en dus minder karton en plastic gebruikt. Je helpt met je aankoop van een tweedehands iPad ook de CO2-uitstoot te verlagen omdat er minder vrachtauto’s en vrachtschepen voor transport ingezet hoeven worden. Naast deze milieuvoordelen biedt het kopen van een tweedehands iPad natuurlijk ook prijsvoordelen. Vooral na de lancering van het nieuwste model iPad dalen de prijzen van vorige modellen vaak enorm. En dat is in jouw voordeel natuurlijk. Het is dus van alle kanten aantrekkelijk om een tweedehands iPad te kopen, maar hoe voorkom je een miskoop? We geven je een aantal praktische tips.

Te mooie prijs

Als je een tweedehands iPad gaat kopen is het aan te raden om heel goed op te letten en je goed te oriënteren. Tip: zie je op een aanbiedingsplatform een prachtige tweedehands iPad voor een extreem lage prijs, bedenk dan dat die iPad misschien wel gestolen is. Je betaalt dan wel een uitzonderlijk lage prijs voor je iPad maar wettelijk gezien ben je dan schuldig aan heling, een strafbaar feit. Misschien denk je: ‘die iPad is toch al gestolen’. Of ‘Als ik hem niet koop, koopt iemand anders hem wel’. Op zich is dat juist maar met jouw aankoop draag je wel bij aan de instandhouding van het criminele circuit. Naar wij hopen en verwachten: dat wil je niet. Het is ook goed om te bedenken dat je bij het kopen van een gestolen iPad hoogst waarschijnlijk geen garantie hebt. Natuurlijk kun je vooraf niet altijd weten of de betreffende iPad gestolen is. Is de prijs te mooi om waar te zijn, dan klopt er meestal iets niet. Vraag dan door bij de aanbieder. Een algemene tip: koop een tweedehands iPad alleen bij een partij of iemand die je volledig vertrouwt en die goed bekendstaat.

Defecten

Koop je een tweedehands iPad in een fysieke winkel, controleer dan uitvoerig of alles naar behoren werkt. Tip: ben je zelf niet al te technisch, neem dan een vriend mee die dat wel is en die wel goed kan beoordelen of je de betreffende tweedehands iPad wel of niet moet kopen. Overweeg je om een tweedehands iPad te kopen in een webshop of via een verkoopplatform, dan kun je die functionaliteit natuurlijk niet vooraf uittesten en je kunt ook niet zien of er beschadigingen zijn. Tip: maak voor jezelf - eventueel samen met je technische vriend - een checklist met technische vragen en mail de checklist aan de aanbieder. Komt daar geen of geen duidelijk antwoord op, zie dan af van je aankoop. Nog een tip: bekijk de garantievoorwaarden en het retourbeleid van de aanbieder ingeval van defecten aan de aangeboden iPad. Staat hierover niets op hun website of is informatie daarover vaag en/of onvolledig: kies dan voor een andere aanbieder, ook al is de prijs daar (iets) hoger.

Software

Ook op het gebied van software hebben we tips voor je. Controleer welke software er is geïnstalleerd op de betreffende tweedehands iPad en vraag daarbij gerust door. Het is bijvoorbeeld van belang welke Apple-software precies geïnstalleerd is. Koop je namelijk een tweedehands iPad met een nogal oud Apple Operating System-versie, dan loop je het risico dat je veel applicaties (apps/software) niet kunt installeren. En het gevaar bestaat dat de door jou gekochte iPad ergerlijk langzaam is. Tip: aan te raden is ook om de door jou gekochte tweedehands iPad direct na aankoop softwarematig ‘schoon’ te maken of te laten maken met zogenoemde optimalisatie-software. Een dergelijk softwarepakket kost een paar tientjes, is heel gebruiksvriendelijk en verwijdert onnodige applicaties en eventuele virussen op je tweedehands iPad.

Beschadigingen

Bij een tweedehands iPad kan het voorkomen dat er enkele gebruikssporen of beschadigingen zijn, vooral als de iPad enige tijd intensief is gebruikt. Tip: wil je een iPad kopen in een fysieke winkel, start de iPad dan zelf op. Je ziet dan meteen of de iPad een beetje snel opstart en of er bijvoorbeeld beschadigingen zijn zoals krassen op het beeldscherm. Let er ook goed dat de beschadiging of beschadigingen in de foto van de aanbieding niet weggepoetst zijn met Photoshop. Een populaire verkooptruc is ook: in de advertentie zie je het nieuwe product terwijl je een tweedehands iPad koopt.

Bij het kopen van een tweedehands iPad in een webshop of via een aanbiedingsplatform kun je beschadigingen natuurlijk niet vooraf in het echt controleren en zie beschadigingen pas als je het apparaat in handen hebt. Tip: bekijk vooraf goed wat de garanties van de betreffende aanbieder zeggen over beschadigingen en hoe het retourbeleid is. Is hierover geen informatie te vinden op de webshop of het verkoopplatform of is die informatie onduidelijk en/of onvolledig? Vraag jezelf dan serieus af of je je tweedehands iPad niet beter ergens anders kunt kopen. Duidelijk zal zijn: koop je een tweedehands iPhone, bereid je dan goed voor en let goed op wat je precies koopt. Veel succes met je aankoop.

Bekijk hier de beste tweedehands iPads van dit moment
Tweedehands ipad
Wissel.nl ReMarkt Monitoren