logo
Menu Menu sluiten

Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Bij het kopen van een bepaald artikel kun je steeds vaker kiezen uit een nieuw product, een tweedehands product (ook wel ‘gebruikt’ of een occasion genoemd) en een refurbished product.

Een nieuw product is duidelijk: dat is een product dat nog niet gebruikt is. De verschillen tussen tweedehands en refurbished zijn niet voor iedereen precies duidelijk.

Tweedehands producten

Feitelijk is het tamelijk eenvoudig: een tweedehands product, bijvoorbeeld een zitbank of kinderwagen maar onder meer ook boeken, is geen nieuw product meer nadat het is gebruikt.

Eigenlijk is het al tweedehands als je het één keer hebt gebruikt. Uiteraard zijn de meeste tweedehands producten die op internet worden aangeboden vaker dan slechts één keer gebruikt.

Als het product heel weinig of zelfs bijna niet is gebruikt zie je vaak staan ‘zo goed als nieuw’, ook wel afgekort met z.g.a.n.

Misschien een beetje verwarrend maar de term tweedehands wordt ook gebruikt voor producten die langdurig en/of intensief gebruikt zijn en die wellicht zelf ernstig versleten en/of beschadigd zijn.

Het kan zelfs zijn dat iemand de vierde eigenaar is van het betreffende product zoals een auto. Eigenlijk zou je dan moeten zeggen: ‘Dit is een vierdehandse auto’, maar dat doet niemand.

Om het verschil aan te geven tussen nieuw en niet-nieuw wordt in de automobielbranche, maar ook in vele andere branches, daarom de term ‘gebruikt’ of ‘occasion’ gehanteerd.

Refurbished producten

Een refurbished product is ook een tweedehands product maar is niet al te oud, versleten en/of beschadigd en is voorafgaand aan de verkoop grondig (technisch) gecontroleerd en schoongemaakt. Indien nodig zijn versleten of beschadigde onderdelen gerepareerd of vervangen.

Enkele voorbeelden van refurbished producten zijn smartphones, smartwatches, gaming-apparatuur, tonercartridges voor deskjet- en inktjetprinters, fotocamera’s en keukenapparatuur. Maar bijvoorbeeld ook huishoudelijke apparatuur en zelfs poppen worden aangeboden als een refurbished product.

Een refurbished product is dus niet nieuw, maar vaak wel in hele goede conditie.

Bekijk hier de beste tweedehands deals van dit moment
Verschil refurbished tweedehands
Wissel.nl ReMarkt Monitoren