logo
Menu Menu sluiten

Wanneer is een product tweedehands?

Een product kan om meerdere redenen tweedehands zijn. Een product is natuurlijk tweedehands als het al een keer gebruikt is. Als is het maar één keer en ook al zie je dat niet, een product is dan feitelijk niet meer nieuw, formeel: het product verkeert niet meer in nieuwstaat.

Geretourneerd product

Een artikel dat is teruggestuurd, bijvoorbeeld omdat het niet voldoet aan de verwachtingen, omdat er per ongeluk een verkeerd product is besteld of omdat het een cadeau is dat niet bevalt, is eigenlijk ook geen nieuw product meer maar is tweedehands. Ook al is het product niet gebruikt en is de verpakking volledig onbeschadigd. Natuurlijk worden die producten bijna altijd wel gewoon als nieuw verkocht in de webshop of in de fysieke winkel waarbij de nieuwprijs wordt berekend.

Showroomproduct

Een showroomproduct, bijvoorbeeld een zitbank, is feitelijk ook een tweedehands product want het is niet nieuw meer. Een voordeel, naast lagere prijs, bij een dergelijk tweedehands product is vaak dat je het product direct kunt meenemen of laten bezorgen. Je hebt dus niet te maken met een levertijd.

Geen originele of beschadigde verpakking

Als de verpakking van het product, al dan niet ernstig, is beschadigd moet het product worden beschouwd als tweedehands. Bij aankoop van een product met een beschadigde verpakking en natuurlijk helemaal bij het ontbreken van de productverpakking is het niet meer dan redelijk dat je een bepaalde korting krijgt op de nieuwprijs.

Duidelijk zal zijn: een product is tweedehands als het niet volledig nieuw meer is en/of als de verpakking (ernstig) beschadigd is. Natuurlijk zijn er grote onderlinge verschillen tussen tweedehands producten.

Misschien ken je de volgende uitdrukking uit de autobranche wel: ‘Is van een oud vrouwtje geweest, heeft altijd binnen gestaan’. Daarmee wordt bedoeld dat de gebruikte/tweedehands auto die wordt aangeboden maar heel weinig kilometers heeft gereden en dat de auto niet te lijden heeft gehad van weerinvloeden, kortom: dat het een prima tweedehands auto is, zo je wilt een prima occasion.

Wat we hiermee willen zeggen: het ene tweedehands product is het andere niet. De ene persoon is heel zuinig op zijn product en onderhoudt die goed, de ander gaat er juist heel slordig of ruw mee om en laat onderhoud achterwege. Een product dat enkele jaren gebruikt is kan er zo goed als nieuw uitzien, waardoor jij als volgende gebruiker er nog jaren plezier aan kunt beleven.

Bekijk hier de beste tweedehands deals van dit moment
Wanneer is een product tweedehands
Wissel.nl ReMarkt Monitoren